I Kamagra na listi švercovane robe

934

Na graničnim prelazima BiH, pored narkotika, cigareta i deviza, ljudi su se upuštali u krijumčarenje i nesvakidašnje robe.

Uprkos stgrogim pravilima, pokušavali su da prošvercuju ljude, zaštićene vrste životinja, otrove itd, kažu iz Granične policije BiH.

U prtljažniku jednog Opela, krajem marta 2014. godine, pronađene su kutije sa 640 barskih kornjača. Ove “neprijavljene putnike”, službenici Jedinice granične policije Doljani, otkrili su u vozilu jednog hrvastskog državljanina prilikom izlaska iz BiH. Protiv njega je Tužilaštvu BiH predat izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje.

Pripadnici Jedinice granične policije Gradiška spriječili su krajem septembra 2013. godine krijumčarenje 400 zamrznutih ptica različitih vrsta, koje su otkrivene u  Fiatu, italijanskih registarskih oznaka. Ptice je pokušao u Italiju prokrijumčariti državljanin te zemlje koji je izjavio da su ulovljene na teritoriji BiH. Vozilo je kontrolisano prilikom izlaska na prelazu u Gradišci.

Jedan srpski državljanin je, marta 2014. godine, pokušao da prošvercuje 65 litara herbicida „Furadan“ koji spada u prvu grupu otrova. Krijumčarenje je otkriveno prilikom granične kontrole putničkog motornog vozila Pasat u graničnom pojasu na području opštine Zvornik.

Optički nišan otkriven je u jednoj od poštanskih pošiljki. Pošiljku je uputio državljanin Bosne i Hercegovine osobi u Sjedinjenim Američkim Državama. Nišan je otkriven na Aerodromu Sarajevo. Službenici na Aerodromu su u nekoliko slučajeva spriječili i krijumčarenje aroma za nargile.

Čak 350 kesica Kamagre (sredstvo za pojačavanje potencije) našlo se na ovom “neslavnom” spisku. Kamagra je otkrivena prilikom granične kontrole državljanina BiH koji je ovaj paket prenosio u PVC vreći. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio da se Kamagra privremeno oduzme i podnese izvještaj zbog krijumčarenja.

Kamagra je pronađena i u aprilu 2014. godine kada je 205 komada i više vrsta steroida pokušao da unese državljanin BiH na ulasku na prelazu Šepak. Roba je otkrivena i kontroli njegovog BMW-a.

                      D. Baškot/Srpskacafe

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA