Kako je Saša Čudić postao manjina

4319

Dobar izborni rezultat “ostalih” na lokalnim izborima na kojima je za prolaz u Skupštinu grada Banjaluka trebalo manje od 200 glasova, mogao bi biti razlog što se na ovogodišnjim iz reda nacionalnih manjina našlo čak 30 imena.

Među tim imenima, našao se i protjerani socijalista Saša Čudić koji je među njima svakako i najzvučnije ime. Čudić je rekao da se vraća na političku scenu kao nezavisni kandidat iz reda naconalnih manjina zato što se, kako kaže, stalno izjašnjavao kao ostali.

– Nakon dvogodišnje političke pauze odlučio sam da se kandidujem na predstojećim lokalnim izborima za Skupštinu grada Banjaluka, kao nezavisni kandidat na listi nacionalnih manjina, jer sam se stalno izjašnjavao kao iz reda ostalih. Nakon izlaska iz Socijalističke partije nisam se priključio nijednoj političkoj opciji. Nadam se u izborni uspjeh, zahvaljujući određenoj infrastrukturi sa kojom sam zadržao dobre i prijateljske kontakte, kao i biračima koji su prepoznali vrijednosti mog dosadašnjeg političkog rada – kaže za Banjaluka.net Saša Čudić.

On pričao da smatra kako Banjaluka može bolje i više, zbog čega su neophodne promjene i dodao kako grad zaslužuje i mnogo kvalitetniju strukturu odbornika nego što je to bilo do sada.

– Moramo se suočiti sa činjenicom da grad ne funkcioniše na način na koji bi trebao, prije svega zbog finansijskih sredstava. Mnogo je primjedbi na zapostavljenost sporta, kao i kulturnih i drugih dešavanja, a tu su i primjedbe na vizuelni izgled grada. Ono oko čega će biti moje zanimanje, kao što bi trebalo biti zanimanje i svakog političara, jeste racionalna raspodjela i korištenje budžetskih sredstava, a istovremeno i rad na rasterećenosti privrede. Radio bih i na mnogim drugim idejama koje bi omogućile veći privredni razvoj u Banjaluci, što bi omogućilo otvaranje novih poslovnih aktivnosti u gradu, jer smo trenutno svjedoci da mnogi poslovi propadaju usljed pritisaka taske – zaključio je Čudić.

Izgleda da se pobjeda Slobodana Lukića iz Komunističke partije, koji je 2012. ušao u banjalučku Skupštinu iz reda nacionalnih manjina sa svega 194 glasa, učinila lakom pa će ove godine na to mjesto pretendovati gotovo sve partije i 11 nezavisnih kandidata, ukupno njih 30!

Podsjećamo, Čudića je Gradski odbor SP-a Banjaluka isključio iz stranke u oktobru 2014. godine, da bi ubrzo podnio i ostavku na mjesto direktora “Dunav osiguranja”, na čijem čelu je bio od 2009. godine.

O. T.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

Comments are closed.