Kako da uklonite mrlje od šminke sa odjeće?

645

U žurbi, umjesto na licu, šminka se ponekad nehotice razmaže po odjeći ili ostavi tragove na podu i tepihu. Mrlje od maskare, ruža, ajlajnera, pudera ćete lako ukloniti ako primjenite neke od ovih trikova.

Ruž za usne – Mrlju od ruža poprskajte lakom za kosu i ostavite da odstoji deset minuta. Poslije toga, tkaninu protrljajte spužvom i operite u mašini za veš. Za uklanjanje tragova od masnijih ruževa koristite bebi puder, kredu ili sodu bikarbonu.

Olovka za oči – Neko vam je na ogledalu ostavio poruku ispisanu krejonom? Pre nego što se latite sredstva za čišćenje stakla, probajte sa solju. Na isti način možete da očistite i tragove ruža na čašama.

Vodootporna maskara – Za uklanjanje upornih mrlja od maskare, koristite preparat za skidanje šminke koji ne sadrži ulje. U suprotnom, napravićete još veću “katastrofu”!

Tečni puder – Koliko puta ste u radnji probali komad odjeće koji vam se svidio ali ga niste kupili jer na sebi ima tragove pudera? Ubuduće ne oklijevajte sa kupovinom, jer se ovakve mrlje lako uklanjaju pjenom za brijanje ili šamponom.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA