Juniori FK “Leotar” prvaci BiH! (VIDEO)

1049

I dok prvi tim Leotara napušta Prvu ligu RS, mlađe kategorije postižu značajne uspjehe. Nedavno je juniorska ekipa ovog kluba, na završnom turniru u Etno selu “Stanišići” kod Bijeljine postala prvak BiH u svojoj kategoriji.

Ova ekipa je dominirla i prošle godine u katedstkom uzrastu.

– Ništa nije slučajno, već duži period se dešava, dvije godine zaredom smo prvaci kadetske Omladinske lige grupe Jug, ove godine je ista generacija osvojila prvo mjesto u svojoj grupi u konkurenciji juniora – pohvalio nam se Oleg Ćurić, trener juniora FK “Leotar” Trebinje.

Obje utakmice na turniru, mladi fudbaleri “Leotara” u regularnom toku završili su neriješenim rezultatom, ali su u penal završnici bili skoncentrisanije i pobjedili. Golmanova uloga je u tim trenutcima veoma značajna.

– Prije svega zahvalio bi se ekipi cjeloj koja je omogučila da budemo prvaci BiH i da dođemo u situaciju da se borimo sa najboljim klubovima iz cijelog regiona – iskren je bio Risto Perišić, golman juniora FK “Leotar”.

Svaki momak je dao značajan doprinos kako bi se popeli na pobjedničko postolje. Ističu da su kolektiv i da igraju svi za sve.

Svako je imao svoju ulogu u timu, Nikola Medan je zadužen za postizanje golova. Na turniru je postigao tri pogotka, a kroz ligu da bi došli do završnog turnira šesnaest puta je zatresao protivničku mrežu

– Bilo je veoma teško, odbrane ove iz sjevera su dosta bolje od ove naše lige koju smo igrali, pokazali smo da smo dobra ekipa i da s emožemo sa svima da se nosimo – rekao nam je Nikola.

Ovi momci, ne samo da su odlični fudbaleri, nego su i dobri ljudi. Neće zaboraviti ko im je pomogao da stasaju u dobre igrače.

– Ja bi ovu titulu i ličnu nagradu posvetio treneru golmana u omladisnkoj selekciji “Leotara” pokojnom Nenadu Jeremiću koji je dugi niz godina sa nama radio. Sa druge strane bi se zahvalio treneru golmana prvog tima Veselinu Klimoviću – riječi su mladog golmana Perišića.

Risto Perišić je proglašen i najboljim golmanom turnira. Vjerujemo da su ovi mladi momci ekipa, koja već u narednoj sezoni može zauzeti svoja mjesta u prvom timu, kako bi počeli posrnuli Leotar vraćati na pravi put.

Nebojša Kolak/Elta 1 HD

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA