Ivanić: Stav entiteta je odlučujući

511

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je danas Srni da je iz mehanizma koordinacije vrlo jasno da bez stava entiteta nije moguće ostvariti napredak na evropskom putu i zato je stav entiteta odlučujući kada je riječ o adaptacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

“Kada je riječ o adaptacija SSP-a, ja sam i ranije rekao da ću poštovati stav Republike Srpske. Ovaj sporazum se odnosi na evropski put, a to je u nadležnosti i entiteta”, istakao je Ivanić.

On je naveo da, s obzirom na to da će sutra u Banjaluci biti održane konsultacije, praktično, unutar institucija Republike Srpske, ne vidi nikakvu potrebu da prisustvuje sastanku, naglasivši da će njegove zaključke u potpunosti uvažiti.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik za sutra je u Banjaluci zakazao sastanak na kome će biti riječi o predloženoj adaptaciji SSP-a koja je neprihvatljiva za Srpsku.

Riječ je o sastanku sa predstavnicima Republike Srpske u institucijama BiH, Vlade i Narodne skupštine Srpske, Privredne komore Srpske, Spoljnotrgovinske komore BiH, Udruženja poljoprivrednih proizvođača mlijeka Srpske, Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Srpske, Udruženja povrtara Srpske, Udruženja voćara Srpske i “Mlijekoprodukta” iz Kozarske Dubice.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA