Istresli dvije tone pomfrita pred zgradu gradske uprave

549

Prodavači pomfrita u belgijskom Gentu ovih dana su izrazito ljuti zbog novih zakona koji regulišu njihovo poslovanje. U znak protesta, prodavači su odlučili zgradu gradske uprave “okititi” sa dvije tone svježeg promfrita.

Staro pravilo nalaže da u slučaju isteka ugovora sa vlasnikom prostora, korisnik ima pravo zadržati prostor ali tek nakon održane aukcije u kojoj će učestvovati drugi ponuđači. Da bi pobijedio, dosadašnji korisnik mogao je intervenisati i dati ponudu koja je za pet odsto veća od one koju je ponudio pobjednik aukcije.

Novo pravilo nalaže da vlasnik nema spomenutu privilegiju te da prostor dobija onaj koji ponudi najviše novca bez naknadnih intervencija, prenosi Klix.ba.

Prodavači su se s razlogom pobunili u strahu da će izgubiti svoja radna mjesta ili lokacije u gradu. Kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo, gradskim vlastima su pred vrata u srijedu izbačene dvije tone pomfrita.

Kako pišu lokalni mediji, prodavači su već izgubili dvije tužbe glede novog zakona, a potom su odlučili da svoju borbu nastave na malo drugačiji način.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA