Isinbajeva: Ili ruska zastava ili ništa

544
Jelena Isinbajeva

Ruska atletičarka Jelena Isinbajeva rekla je danas da se neće takmičiti pod olimpijskom zastavom ako atletičari njene zemlje budu suspendovani sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Ruski atletski savez je kažnjen zbog navodnog sistematskog dopinga, a Svjetska atletska federacija (IAAF) bi sutra trebalo da odluiči da li će Rusiju vratiti u program Olimpijskih igara u Rio De Žaneiru.

Ako suspenzija ostane na snazi, Isinbajeva se neće takmičiti u Riju.

– Ako cio ruski tim bude suspendovan, i ja ću biti suspendovana. Ako se takmičim, to će biti jedino pod ruskom zastavom – rekla je ruska skakačica s motkom, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

– Bilo je prijedloga da se takmičim pod zastavom Međunarodnog olimpijskog komiteta, ali to ne izgleda kao realna mogućnost – dodala je Isinbajeva, koja je osvojila zlatne medalje na Igrama 2004. i 2008. godine.

Isinbajeva, trostruka svjetska šampionka, podržala je borbu protiv dopinga, ali je istakla da “čisti” sportisti ne treba da ispaštaju.

– Razumijem da IAAF treba da pokrene snažnu akciju i iskorijeni doping, ali mislim da nije fer ‘čistim’ ruskim sportistima zabraniti da se takmiče. Tokom 20 godina nikada nisam pala na doping testu, bilo u Kini, Sjedinjenim Američkim Državama ili bilo kojoj evropskoj zemlji – rekla je Isinbajeva.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA