Imamo veći rast BDP-a od okruženja?

409

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da Srpska ima veći rast bruto domaćeg proizvoda /BDP/ nego zemlje u okruženju.

Đokić kaže da je rast BDP-a od 2,2 odsto tokom prošle godine rezultat dobre organizacije i ukupne politike koju vodi Vlada Srpske.

On je novinarima u Banjaluci rekao da je posljednjih dana u fazu rada za komercijalne potrebe ušla Termoelektrana “Stanari”, koja je obezbijedila rast industrijske proizvodnje od 20 odsto, što će imati udjela da se ostvari značajan rast industrijske proizvodnje u ovoj godini.

Đokić se ne slaže sa navodima da će Mala hidroelektrana “Medna” stvoriti gubitke, nego tvrdi da je to jedan od značajnijih hidroenergetskih objekata.

– Taj projekat odvija predviđenom dinamikom i daće bitne efekte u energetskim bilansima Srpske – rekao je Đokić.

On je naglasio da i izgradnja ostalih malih hidroelektrana ima pozitivan efekat za Srpsku u vidu koncesione naknade, te naknade po osnovu proizvodnje struje za onu količinu koja se distribuiše na područije Srpske, a tu su i porezi i doprinosi za zaposlene, investicije i ostalo.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA