ID: Omar je vojnik kalifata

432

“Islamska država” preuzela je odgovornost za napad na gej klub na Floridi, u kojem je ubijeno 50 ljudi, a počinioca tog zločina je nazvala “vojnikom kalifata”.

“Jedan od vojnika kalifata u Americi je zaobišao bezbjednosne mjere i uspio da uđe u okupljalište krstaša u noćnom klubu za homoseksualce u Orlandu na Floridi, gdje je ubio i ranio više od sto njih prije nego što je i sam ubijen”, navodi se u zvaničnom saopštenju ID pročitanom na radio stanici džihadista “Albajan”, preneo je Rojters.

Prethodno je i novinska agencija “Islamske države” Amaka objavila da je ID preuzela odgovornost za to najmasovnije ubistvo počinjeno vatrenim oružjem u američkoj istoriji.

Zločin je izveo Amerikanac avganistanskog porijekla Omar Matin, koji je u razmjeni vatre sa policijom i sam ubijen.

“Oružani napad na noćni gej klub u gradu Orlandu, u američkoj drzavi Floridi, u kojem je 100 ljudi ubijeno i ranjeno, izveo je borac ID, prenosi Rojters informaciju Amaka.

Američki mediji prenijeli su ranije da je Matin, prije nego što je otvorio vatru, pozvao policiju (911) i u telefonskom pozivu zakleo se na vjernost “Islamskoj državi”.

Imam: Omar nije pokazivao da je sposoban za takvo nasilje

Ko je Omar Maten, napadač iz kluba u Orlandu?

Teroristički napad u gej klubu u Orlandu, 50 mrtvih (VIDEO)

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA