Gej parada u Zagrebu

728

Hiljade građana učestvovalo je danas u “povorci ponosa” u Zagrebu pod sloganom “Još Hrvatska ni` propala”.

Šetnju centralnim gradskim ulicama od Muzeja Mimara do parka Ribnjak, gdje je održan glavni program, obezbjeđivala je policija, a incidenata nije bilo, javili su hrvatski mediji.

Okupljeni su nosili šarene zastave i balone, a među transparentima su se isticali “Gledaj srcem”, “Mržnja nije porodična vrijednost”, “Naša djeca zaslužuju bolje”, “Ponos bez predrasuda”, “Put u mrak nije naš izbor”, “Dosta konzervativne revolucije” i “Antifa Zagreb”.

Petnaestu “povorku ponosa” u Hrvatskoj podržale su mnogobrojne organizacije civilnog društva, kao i predstavnici opozicionih stranaka – Socijaldemokratske partije i Hrvatske narodne stranke.

Organizatori su u proglasu pročitanom na početku skupa istakli da žele da iskažu nezadovoljstvo i zabrinutost zbog pravca u kojem ide hrvatsko društvo.

Naglasili su da je vrijeme da se odbrane stečena prava, građanske slobode, ali i da se zajedničkom borbom doprinese stvaranju otvorenog društva, zasnovanog na solidarnosti, demokratiji, društvu različitosti i ljubavi.

Povorku su podržali estradni umjetnici, političari i drugi pripadnici javnog života.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA