Fond PIO proslavio 24 godišnjicu postojanja

703

Povodom dana službe Fonda penzijsko invalidskog osigurnja, organizovana je svečana sjednica kojoj su pristvovali članovi uprave, ali i članovi Vlade Republike Srpske. Sumirali su se rezultati rada, ali i dijelile zahvalnice.

Po svemu sudeći, 2015. godina bila je uspješna za Fond. Smanjen je broj neriješenih zahtjeva za penzije za 10%. Otkriven je i veliki broj nelegalnih zahtjeva koji su odmah obustavljeni.

– Sama činjenica da smo u prošloj godini obustavili preko 45.000 penzija, a od toga vratili u isplatu svega 12.000, govori dovoljno u prilog činjenici kroz integrisani sistem, kroz elektronsku razmjenu podataka sa fondovima u okruženju u značajnoj mjeri stavili sve poslovne procese i tokove pod kontrolu, istakao je Mladen Milić, direktor Fonda PIO.

Zahvalnicu su dobili i najbolji radnici Fonda, ali i predstavnici Vlade Srpske. Veliki pomak je, prema njihovom mišljenju, učinjen prebacivanjem penzija na budžet. Obezbjeđena je redovnost isplate, što je i najvažnije.

– Zadovoljstvo je što smo zajedno definisali i sproveli u djelo odluke, a one se odnose na stabilizaciju prilika. Onda, kad smo donijeli odluku da penzije prebacimo na budžet i na taj način osiguramo i redovnost i u veoma kratkim rokovima da penzioneri dođu do svojih penzija, a to je u roku 7-8 dana, smatra premijerka Željka Cvijanović.

Svečanu i radnu sjednicu je Fond PIO organizovao povodom 24 godine postojanja. Predstavnici Vlasti su pored analize rada Fonda najavili i promjene za druge budžetske korisnike.

– Povećanje zaposlenosti boračke kategorije, popravljanje položaja prosvjetnih radnika i jačanje policije su prioriteti, rekla je Cvijanovićeva.

Jelena Bojanić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA