Festivalska groznica u Tesliću: Dvije predstave do spuštanja zavjese!

731

Teslićki ljubitelji pozorišta u proteklih mjesec i pod dana svake subote su uživali u besplatnim predstavama koje su za njih igrane u okviru prvog Festivala amaterskih pozorišta bivše Jugoslavije.

Ideja o pokretanju festivala došla je od lokalnog Amaterskog dramskog pozorišta „Branislav Nušić“, Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ i opštinske Turističke organizacije.

Do kraja prvog festivala organizatori sitno broje. Za njima je šest odličnih predstava koje su odigrane u teslićkoj kino sali. Priznaju da nije lako, ali kako kažu, kino sala ispunjena do poslednjeg mjesta svake subote u 19 časova podstrek je da rade još više. Teslić ima dobru i zahvalnu pozorišnu publiku. To im je, kažu, sasvim dovoljan vjetar u leđa kako bi prevazišli sve prepreke.

– Mi smo veoma zadovoljni s obzirom da je to prvi festival. Nismo imali nikakvih pokazatelja na osnovu čega bismo mogli da pretpostavimo kakva će zainteresovanost da bude. Međutim, imali smo svaki put manje-više punu dvoranu. U dva navrata kino sala je čak bila i premala da primi sve zainteresovane. U potpunosti smo zadovoljni ovim što smo uradili do sada – kaže jedan od organizatora festivala Živko Petrović Kiko.

Petrović kaže da su na prvom festivalu zaigrali glumci amateri iz Zvornika, Postojne, Vukovara, Sokoca, Tuzle i Prijepolja, a iščekuju se još dvije predstave. U Teslić dolazi amatersko pozorište iz Šamca, a potom i pozorište iz Prnjavora. Smijeha neće nedostajati.
-Sledeću subotu gostuje satirično pozorište iz Šamca koje se zove „Bibac“. Posljednje će nastupiti pozorište iz Prnjavora sa predstavom „Umreži me nježno“. Radi se o nekakvoj komediji na račun društvenih mreža i interneta. Siguran sam da će naša publika uživati – dodaje Petrović.

Po završetku festivala Teslićani će imati priliku i da uživaju u domaćoj premijeri „Balkanskog špijuna“ u igranju lokalnog Amaterskog dramskog pozorišta „Branislav Nušić“. U međuvremenu, glumci amateri iz Teslića, već ovog vikenda putuju na pozorišni festival u Vukovar.

Biljana Stokić/Elta 1 HD

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA