Erdogan: Sastaću se s Putinom

494

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je u Ankari da se sa ruskim šefom države Vladimirom Putinom dogovorio o međusobnom sastanku tokom samita G20 koji će biti održan u septembru u Kini.

– Imao sam telefonski razgovor sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. Uvjeren sam da je razgovor bio veoma koristan. Dogovorili smo se da vratimo naše odnose na raniji nivo i odlučili smo da održimo svestrane razgovore u septembru u okviru samita G20 u Kini, rekao je Erdogan, prenosi Sputnjik.

Turski predsjednik je dodao da su ruski predsjednik Putin i on naložili ministrima inostranih poslova svojih zemalja da razgovaraju o svim aspektima tog pitanja tokom sastanka na marginama samita Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju 1. jula u Sočiju.

Pres-sekretar predsjednika Rusije Dmitrij Peskov na pitanje o mogućem susretu lidera dve države na samitu G20 u Kini nije dao direktan odgovor.

– Mjesto i vrijeme će biti dogovoreni diplomatskim kanalima, rekao je Peskov.

Putin i Erdogan su se dogovorili da preduzmu mjere za normalizaciju odnosa dve zemalje, kao i da se lično sretnu, izjavili su u pres-službi turskog predsjednika.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA