Ekipa Crvenog krsta I. Ilidža spremna za Evropsko prvenstvo (VIDEO)

659

Ekipa Crvenog krsta Istočna Ilidža prvak je BiH u pružanju prve pomoći. Kao najbolji stekli su pravo učešća na Evropskom takmičenju, koje počinje za nekoliko dana. Spremni su i očekuju dobar plasman.

– Intenzivne pripreme su završene i državni prvaci spremno dočekuju Evropsko takmičenje u pružanju prve pomoći. U Sloveniju putuju danas, a glavna takmičenja ih očekuju u petak i subotu.

– Vjerujte da sa ovakvim kapacitetom koji imaju djeca, sa željom i voljom da odu na Evropsko prvenstvo i pokažu šta znaju, ja se u svom životu nisam susreo. Pomogle su nam mnoge organizacije a moram istaći CK Stari Grad Beograd – izjavio je sekretar OO CK Istočna Ilidža, Ranko Skakavac.

U višemjesečnim pripremama najboljoj ekipi BiH značajna je bila pomoć instruktora iz beogradske ekipe. Oni su na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu bili drug ii sva svoja dragocjena iskustva sa takmičenja prenijeli su ekipi iz Istočne Ilidže.

– Na neki način smo se pobratimili sa njima, njihovi instruktori su u dva navrata dolazili u kamp naše omladine na Pale u CK RS. Naša djeca su mnogo toga naučila i vjerujte, evo ja kao sekretar, prateći rad ove ekipe nadam se nekoj od medalja – rekao je Skakavac.

Potrudiće se da budu među najboljima, od ukupno 25 ekipa koje se takmiče na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Zahvaljuju se na podršci opštini Istočna Ilidža, od koje su nedavno dobili nove uniforme, zatim Gradu Istočno Sarajevo, republičkoj organizaciji Crvenog krsta i Društvu Crvenog krsta/križa BiH. Mjesta za nove trofeje će se naći u prostorijama opštinske organizacije CK Istočna Ilidža, iako je polica predviđena za pehare već popunjena.

Mira Kostović/Elta TV

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA