Džombić satima saslušavan zbog Bobar banke

614

Aleksandar Džombić, bivši predsjednik Vlade Republike Srpske, cijelo jutro proveo je u Tužilastvu Bosne i Hercegovine, gdje su ga četiri sata ispitivali o Bobar banci.

Džombić je došao sam, bez pratnje advokata, a ispred zgrade Tužilaštva čekali su ga vozač i novinari. Pred kamerama je otkrio šta je Tužilaštvo interesovalo.

– Oko poslovanja Bobar banke, oko izvještaja Bobar banke, oko stanja Bobar banke u nekom vremenskom periodu, sve ono što je doticalo poslovanje i rad Bobar banke, uključujući i prinudnu upravu – otkrio je je Aleksandar Džombić, bivši predsjednik Vlade RS.

– I to je sve – poručuje Džombić, što je imao da kaže u Tužilaštvu, jer kako tvrdi u vrijeme njegovog mandata bankarski sektor u Srpskoj bio je stabilan.

U međuvremenu, propale su dvije banke, pa i Balkan Investment banka, a sada Banka Srpske u likvidaciji, koja se direktno vezuje za mandat Aleksandra Džombića. Slučaj “Bobar banka”, već je pri kraju, barem što se tiče Tužilaštva BiH. A što se tiče predsjednika Republike Srpke, saslušanje nekadašnjeg premijera samo je politički pritisak.

– Širenje na ljude kao što je Džombić i drugi samo je dodatana politizacija tog slučaja i dalje nas odbacuje od bilo kakve podrške Sudu i Tužilastvu koji su vanustavni, koji postoje su kao vještački i treba da se ukinu – poruka je Milorada Dodika, predsjednika RS.

Interesantno je da Džombić nije djelovao srećan načinom na koji ga je branio predsjednik Republike. Nije ni čudo, ako se uzme u obzir kako je otišao iz Vlade Republike Srpske, a ubrzo zatim i iz političkog života. Izjave predsjednika Republike kaže ne može da komentariše.
– Pa ja vam to ne mogu reći, ja se sada bavim privatnim poslovima, nisam u politici, nisam osjetio danas bilo kakav pritisak – rekao je Aleksandar Džombić.

Pritisci ili ne, posljednjih dana u Tužilastvu BiH opet su počela da se pojavljuju poznata lica. Prošle sedmice saslušan je Zoran Tegeltija u slučaju “Pavlović banka”, u kojem bi istraga uskoro trebalo da bude završena.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA