Duraković: Državni vrh Srbije je nepoželjan u Srebrenici

434

Državni vrh Srbije nepoželjan je 11. jula na komemoraciji u Potočarima zbog negiranja genocida i nepoštovanja žrtava i njihovih porodica, izjavio je načelnik Srebrenice Ćamil Duraković.

Organizacioni odbor za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici, donio je odluku da je državni vrh Srbije nepoželjan 11. jula na komemoraciji u Potočarima.

– Takva odluka je donesena zbog negiranja genocida i nepoštovanja žrtava i njihovih porodica, izjavio je Duraković.

On je za beogradski list “Danas” kazao da su porodice srebreničkih žrtava donijele takvu odluku zbog događaja tokom prošlogodišnje posjete premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima.

– To je bio pokušaj žrtava da pruže ruku i iskreno krenemo napred. Međutim, stav je većine porodica da prisustvo negatora genocida unosi nervozu i dolazi do skandala koji zasjene ono što je nama svetije od bilo čega, a to je dženaza i komemoracija za žrtve genocida, rekao je Duraković.

Tokom obilježavanja 20. godišnjice zločina u Srebrenici, grupa ljudi okupljenih na komemoraciji u Potočarima kamenovala je delegaciju koju je predvodio premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA