Dodik: PIK dramatičan primjer uplitanja stranog faktora u poslove BiH

587

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Istočnom Sarajevu da je Savjet za sprovođenje mira u BiH dramatičan primjer uplitanja stranog faktora u poslove BiH.

– Odlučivati o BiH bez najvažnijih faktora u njoj iluzorna je priča. BiH i ne može da uspije ukoliko ne postane vlasništvo domaćih ljudi, a da se stranci u to ne miješaju – smatra Dodik.

Prema njegovim riječima, članovi PIK-a karikiraju stvar sastancima sa članovima Predsjedništva BiH, jer moraju da znaju da to nije BiH, da je to izvedenica u BiH, a ne suština.

On je izjavio novinarima da je jasno da BiH ne može da funkcioniše sa stranom upravom, a jedna od manifestacija te strane uprave svakako je povremeno zasjedanje PIK-a.

– Nikada se nije desilo da PIK kritikuje rad međunarodne uprave u BiH koja je ovdje dramatično griješila i donosila odluke koje nisu bile u skladu sa Ustavom BiH i Dejtonskim sporazumom – podsjetio je Dodik.

Predsjednik Srpske smatra da su sjednice PIK-a postale isprazno sastančenje koje je za neke ljude, kao što je visoki predstavnik u BiH, dobrodošlo da bi imali neku formu da pokriju svoj nerad.

– PIK je tu da pokrije taj nerad, da pokrije visokog predstavnika koji nikome ne služi, da iživljavaju svoje politike koje u suštini ne znače ništa. Već odavno ne pratim šta rade i šta saopštavaju – naglasio je Dodik.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA