Dobri uslovi za vožnju

592

Na svim važnijim putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija bez zastoja, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina postoji mogućnost sitnijih odrona.

Zbog sanacije klizišta i rekonstrukcije kolovoza magistralnog puta Banjaluka (Rebrovac)-Čelinac, na području Mjesne zajednice Ada, saobraća se usporeno, jednom trakom u dužini od 800 metara.

Petlja “Mahovljani” zatvorena je za sav saobraćaj, odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka, zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Iz Auto-moto saveza preporučuju vozačima da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška-Banjaluka koriste petlju “Aleksandrovac”, pogotovo oni koji iz Gradiške idu prema Prnjavoru, dok se onima koji iz pravca Banjaluke putuju do Laktaša savjetuje kretanje magistralnim putem.

Na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćanja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na čas. Saobraćaj će na ovoj dionici biti svakodnevno obustavljan, četiri puta, od 23.00 do 5.00 časova maksimalno 30 minuta.

Zbog sanacije kolovoza na dionici magistralnog puta Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde saobraća se jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš izmijenjen je režim saobraćanja zbog rekonstrukcijE i sanacijE gradske vodovodne mreže i proširenjA kanalizacione mreže u Kotor Varošu.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja ove godine od 7.00 do 19.00 časova, svakim danom, osim nedjelje, biće izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, naseobina Lišnja i Puraći, opština Prnjavor.

Na istom putnom pravcu, na lokalitetu Puraći, zbog izgradnje kolovozne konstrukcije vijadukta Puraći iznad magistralnog puta, izmijenjen je režim saobraćaja.

Na magistralnom putu Vukosavlje-granica Republike Srpske i Federacije BiH /Karuše/, dionica Johovac-Rudanka u mjestu Johovac, u toku je izmjena u odvijanju saobraćaja, zbog izgradnje priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

U brčanskom naselju Gredice izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog, na magistralnom putu Brčko-Bijeljina. Režim saobraćaja izmijenjen je i u brčanskom naselju Gorice, na dionici Brčko-Lončari, zbog radova.

Na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica, zbog deminerskih radova biće na snazi povremene obustave saobraćaja do 2. septembra. Povremene obustave izvodiće se radnim danima od 8.00 do 16.00 časova, i to 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja, i neće važiti u dane vikenda i praznika.

Počeli su deminerski radovi na deminerskom radilištu Jabučić Polje, na regionalnom putu Orline-Doboj Novi, zbog čega će, svakodnevno do 5. jula od 8.00 do 16.00 časova biti povremenih, tridesetominutnih obustava.

Zbog deminiranja terena na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Skelani, u mjestu Kragljivode, radnim danima će biti povremenih obustava od 7.15 do 14.10 časova, maksimalno do 30 minuta.

Zbog deminiranja terena na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Skelani, u mjestu Zeleni Jadar, biće povremenih obustava saobraćaja do 10. juna od 7.00 do 15.00 časova, izuzev u vremenu od 10.30 do 11.00 časova, radnim danima. Obustave će trajati 30 minuta, dok će 10 minuta trajati propuštanje saobraćaja, i neće se provoditi vikendom i praznicima.

Zbog deminiranja na magistralnom putu Brodsko Polje-granica Srpske i FBiH /Brusnica/, u naselju Liješće, lokalitet Šikare, radnim danima od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će biti obustavljan u trajanju od 30 minuta, a potom će vozila biti propuštana 15 minuta.

Na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice izmijenjen je režim saobraćanja zbog radova na poboljšanju uslova odvodnje padavinskih voda.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, povremeno će biti potpunih obustava saobraćaja za sva vozila, u trajanju do 45 minuta.

Na regionalnom putu R-476 dionica Ukrina-Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na R-414 Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na magistralnom putu od mjesta Brod na Drini do Šćepan Polja, na granici sa Crnom Gorom, i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dionici regionalnog puta Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine iznad 3,5 metra.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit zbog klizišta i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.

Do povremenih kraćih obustava saobraćaja, zbog deminerskih radova, od 8.00 do 16.00 časova dolazi na dionici Orašje-Lončari, u mjestu Dusine.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA