Divac: Želimo bar pet medalja u Riju

668

Srbija se zalijeće za Rio de Žaneiro sa samo dvije želje: da sportisti budu zdravi i da se sa Olimpijskih igara vrati bar sa pet medalja.

Predsjednik OKS Vlade Divac juče je na tradicionalnom okupljanju sportista u sjedištu nacionalnog komiteta na Dedinju otkrio svoju prognozu, ali i želju pred najveći sportski događaj na planeti ove godine.

– Želimo da budemo bolji nego u Londonu 2012. Tada smo osvojili četiri medalje, pa bi svako odličje više od toga za nas bilo uspjeh. U stvari, mi se za Rio de Žaneiro pripremamo od onog dana kada smo završili Igre u Londonu. Za sada imamo 83 kvalifikovanih sportista, a vjerujem da će taj broj biti i veći, jer će uskoro i košarkaši na posljednji kvalifikacioni turnir – kaže Divac.

Kao nekadašnji košarkaš i olimpijac, prvi čovjek OKS prognozirao je i šanse ekipe Saše Đorđevića na turniru koji će se igrati u “Areni” od 4. do 9. jula.

– FIBA nas je stavila u ulogu domaćina, a samim tim nam je natovarila breme favorita na leđa. Ubijeđen sam da ovu šansu moramo da iskoristimo, jer muška košarkaška reprezentacija je propustila dvije posljednje Olimpijade, što je više nego poražavajući podatak. Nadam se da ću uživo biti u “Areni” i da ću da bodrim reprezentaciju – dodao je Divac.

Stonoteniser Aleksandar Karakašević bacio je lopticu najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću i Viktoru Troickom.

– Izazivam i Novaka. Da igramo tenis, stoni tenis, ko će kome da uzme više poena. Pošto je stoni tenis “lak”, samo stojiš, a u tenisu trčiš, razbijaš se. E onda ja njih izazivam. Ni oni ni ja nemamo pravo na pravu servu. Baš me zanima ko može da osvoji više poena, nemaju šanse protiv mene – raspoložen za šalu bio je Karakašević, kome će OI u Riju biti pete u karijeri.

Za 57 dana olimpijski plamen obasjaće Rio i cijelu planetu. Vlade Divac vjeruje da je jedna stvar mnogo važnija od učinka na borilištima.

– To je jedinstvo koje mora da se osjeti u Olimpijskom selu među svim olimpijcima, među svim članovima naše delegacije. Cijela srpska sportska ekspedicija tih dana mora da diše kao jedan tim. Videćete i sami koliko je lijepa ta slika kada neko od naših sportista ili cijela ekipa izađu na teren i kada ih sa tribina bodrimo svi. To će biti naša najveća pobjeda u Riju. Medalje su samo rezultat tog jedinstva. Bavio sam se sportom 30 godina i nema ništa ljepše nego kada osjetiš na licu mjesta da te ljudi bodre i da vjeruju u tvoj uspjeh – kaže Divac.

Sa predstavnicima medija juče su se družili vaterpolista Slobodan Nikić, košarkašice Jelena Milovanović, Sađa Čađo i Nevena Jovanović, tekvondistkinja Tijana Bogdanović, biciklista Ivan Stević, stonoteniser Aleksandar Karakašević i desetobojac Mihail Dudaš.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA