Dijamantska liga: Ivana Španović pokorila i Stokholm!

753

Hladnjikavo, kišovito vrijeme nije omelo Ivanu Španović da slavi i u Stokholmu. Najbolja srpska atletičarka je ostvarila treću pobjedu u Dijamantskoj ligi, pošto je na mitingu u švedskoj prijestonici ponovo bila nedostižna u skoku u dalj – 6,90 m. Srpkinja je zabetonirala prvo mjesto u generalnom plasmanu sa 36 bodova, 20 više od drugoplasirane Amerikanke Britni Ris.

– Ovo je najvažnija pobjeda u Dijamantskoj ligi, jer je u ekstremno lošim uslovima ostvarila izvanredan rezultat. I te kako je bitno što je bila bolja od svjetskih prvakinja iz Pekinga 2015. Bartoletijeve i 2016. iz Portlanda Risova. Ivana je stekla i veliki kapital, tako da smo na dobrom putu ka osvajanju „dijamanta“ – istakao je trener Goran Obradović.

Rekorderka Srbije je već u prvoj seriji povela trku jer se najduže odrazila od svojih konkurentkinja – 6,73 m. U drugoj seriji je još više odmakla, tada je i ostvarila pobjednički skok od 6,90 m. Ipak, do kraja nije bila mirna, a odahnula je kada je Amerikanka Ris u posljednjoj seriji stala na 6,88 m. Bio je to znak da može da slavi i da poslije dogovora sa trenerom Obradovićem odustane od skoka u posljednjoj seriji. Inače, Španovićeva je imala još dva ispravna skoka – 6,52 m u trećoj i 6,57 m u petoj seriji.

Ivana Spanovic - PortraitRisova, koja je slavila u Judžinu, nije uspjela da u Stokholmu nadmaši srpsku šampionku. Treća je bila svjetska prvakinja Tiana Bartoleta (SAD) sa 6,68. Četvrto mjesto pripalo je Australijanki Bruk Stenton (6,61), peto Britanki Šari Proktor (6,46), a šesto Kanađanki Kristobel Neti – 6,45.

Podsjetimo, Španovićeva je pobijedila i u Šangaju i Oslu, dok je u Judžinu bila druga.

Generalni plasman: Španović (Srbija) 36, Ris (SAD) 16, Neti (Kanada) 15, Bartoleta (SAD) 11 bodova…

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA