Derventa u novom ruhu (VIDEO)

844

Predstavnici opštine Derventa danas su potpisali ugovore sa izvođačima radova za tri nova projekta za koja je obezbijeđeno više od 600.000 KM. O čemu se tačno radi saznaćemo u narednim minutama.

Jedan od tih projekata obnoviće ulice u ovom gradu, ali i okolnim selima. Solunska i Ulica Gavrila Principa uskoro će zasijati u novom ruhu. Za rekonstrukciju ovih ulica i 18 seoskih puteva iz opštinske kase obezbijeđeno je 446.000 maraka. Prvi čovjek Dervente je i sa banjalučkom firmom potpisao ugovor o nabavci vodovodnog materijala za vodovod Leksija. Izgradnjom ovog vodovoda 117 domaćinstava riješiće problem vodo snabdijevanja.

Saša Milivojević, predstavnik „Hidroinžinjering and ekonomik” iz Banjaluke rekao je da će nakon potpisivanja u roku od 30 dana isporučiti PHB vodovodne cijevi.

Stara i dotrajala ulična rasvjeta u narednih mjesec dana biće zamijenjena novom, a dosadašnje sijalice koje su bespotrebno trošile energiju, zamjenom će ostvariti značajne uštede električne energije. Vrijednost ugovora koji je opština potpisala sa brčanskom firmom “Energo sistem” iznosi nešto više od 17.000 KM.

Vojislav Nikolić, predstavnik Energo sistem kaže da su oni na području Dervente prisutni duže vrijeme.

– Sada smo potpisali ugovor za rekonsrukciju i dogradnju javne rasvjete u gradskoj zoni opštine Derventa – rekao je Nikolić.

Milorad Simić, načelnik Dervente je rekao da mu je zadovoljstvo što će ovaj grad da zasija u novom ruhu.

– Vjerujem da će izvođači ispoštovati ugovore. Sa naše strane nema problema, novac je rezervisn. Sad je bitno da se to što prije završi – rekao je Simić i dodaje da će opština Derventa na narednoj Skupštini obezbijediti još milion maraka za rekonstrukciju ulica u gradu, ali i za sanaciju seoskih puteva.

Biljana Đukić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA