“Dani jagoda” u Prijedoru (VIDEO)

1106

Na Malom gradskom trgu u Prijedoru otvorena je manifestacija “Dani jagoda”.

Uzgajivači jagoda tvrde da ova manifestacija za njih ima veliki značaj. Osim što promovišu poljoprivrednu proizvodnju, uspiju nešto i zaraditi. Kažu da vremenski uslovi ove godinu nisu bili pogodni za jagode, ali da prinosa ipak ima.

– Ove godine su vremenski uslovi bili dosta loši jer smo imali smo jak mraz. Kod mene je šteta od mraza bila oko 50, 60 odsto. Poslije toga je bilo dosta i kiše – rekla je uzgajivač jagoda Rada Balaban.

Na području grada na Sani ima oko 50 uzgajivača jagoda. Za njih se svake godine iz gradskog budžeta izdvajaju određena sredstva u vidu podsticaja. Manifestacija “Dani jagoda” takođe je jedan od načina da se stimulišu domaći proizvođači i njihovi proizvodi.

– Želimo da ponudimo naše domaće proizvode. Ovaj spoj proizvođača i kupaca je najbolji način za jednu dobru prezentaciju proizvodnje – kazao je prvi čovjek Prijedora Marko Pavić.

– Ovaj put pozivam sve naše sugrađane da dođu i da po sniženim cijenama kupe jagode. Trudićemo se da ova manifestacija bude tradicionalna, koja nije samo promocija poljoprivredne proizvodnje, već je i promocija našeg grada – istakla je šef Odsjeka za poljoprivredu u Gradu Prijedoru Tatjana Marić.

Manifestacija “Dani jagode” okupila je 10-ak izlagača sa područja Prijedora. Trajaće do nedjelje, 05. juna.

Branka Dakić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA