Dajak klub najbolji na Vrbasu

601

Posada banjalučkog Dajak kluba trijumfovala je u sve četiri takmičarske discipline u okviru rafting Evrokupa “Memorijal Branka Štulić 2016” koji se održava na rijeci Vrbas.

Banjalučka posada juče je osvojila prvo mjesto u disciplinama sprint sa vremenom, H2H /head to head/ i slalom, a danas, posljednjeg takmičarskog dana, i u disciplini spust, saopšteno je iz Rafting kluba /RK/ “Kanjon”.

U ženskoj konkurenciji četiri prva mjesta osvojila je posada RK “Adventure.net” iz Bugarske.

Član banjalučkog Dajak kluba Igor Kuzmanović rekao je da su članovi ovog kluba još jednom pokazali da se trud i rad isplate.

– Ovdje na Vrbasu konkurencija je bila dosta jaka. Tu prvenstveno mislim na momke iz Splita koji su u odličnoj formi, dok su Slovenci došli u nešto podmlađenoj postavi. Mi nastavljamo da treniramo i pripremamo se za Svjetsko prvenstvo – istakao je Kuzmanović.

Veselina Staeva iz RK “Adventure.net” rekla je da su takmičenja na Vrbasu uvijek veoma dobro organizovana.

– Staze Bijeli buk i kanjon Tijesno su odlične, idealne su za trke evropskog i svjetskog ranga. Mi smi ovdje došle po pobjedu i uspjele smo u tome. Vidimo se sigurno i iduće godine jer ste veoma dobri domaćini – istakla je Staeva.

Predsjednik RK “Kanjon” Aleksandar Pastir zahvalio je svima koji su učestvovali na “Memorijalu Branka Štulić”.

– U ime RK `Kanjon` mogu reći da na ovo takmičenje već godinama dolaze naši prijatelji. Ponovo smo uradili sve da takmičenje organizujemo na najvišem mogućem nivou, a sudeći po reagovanjima takmičara, gostiju i posjetilaca, ponovo smo u tome uspjeli – rekao je Pastir.

Rafting evrokup održava se u čast tragično nastradale članice Rafting kluba “Kanjon” Branke Štulić.

Na takmičenju je bilo najavljeno učešće više od 30 rafting timova iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Mađarske i Slovačke.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA