Dačić: Republika Srpska najveća zaostavština Miloševića

560

Predsjednik SPS Ivica Dačić izjavio je u Banjaluci da je najveća zaostavština Slobodana Miloševića njegovo učešće u stvaranju Republike Srpske.

On je dodao da zbog toga Srbija ima obavezu da čuva Republiku Srpsku.

– O Slobodanu Miloševiću će svakako biti različitih mišljenja, kao i o svim ljudima na funkciji u to vrijeme, ali je njegova najveća zaostavština učešće u stvaranju Republike Srpske. Upravo zbog toga imamo obavezu da čuvamo Srpsku, a Srbija će uvijek stati iza srpskog naroda – rekao je Dačić novinarima povodom 23 godine od osnivanja Socijalističke partije Republike Srpske.

On je čestitao Socijalističkoj partiji RS godišnjicu postojanja, navodeći da SPS i SP RS imaju jake veze i saradnju iako “formalno nisu jedna partija”.

Predsednik SPRS Petar Djokić je rekao da je njegova stranka nastala u vreme kada je glavni cilj bio postizanje mira u BiH.

– Kada smo to uspjeli, onda je trebalo u narednim godinama obnoviti Republiku Srpsku, a mi smo u tome učestvovali u više vlada – istakao je Djokić.

On je rekao da socijalisti u RS posebnu zahvalnost duguju Dačiću i SPS-u, jer bi se “bez njihove podrške teško uspjela održati Republika Srpska”.

– Za kraj želim reći da je svaka vlada u kojoj su socijalisti, dobra vlada, ali da će najbolja vlada biti ona na čijem su čelu socijalisti – kazao je Djokić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA