Cvijanovićeva: Prilika da se utvrde pregovaračke pozicije

482
Željka Cvijanović

Odluka o izlasku Velike Britanije iz EU imaće uticaja na ekonomiju Unije, kao i svih zemalja koje pretenduju da se nađu u njenom članstvu, ali će istovremeno dati priliku zemljama Balkana da utvrde svoje prioritete i pregovaračke pozicije, izjavila je danas predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

“Evropa mora da se reorganizuje. To daje priliku da, dok Evropa bude preslagala samu sebe, i mi na Zapadnom Balkanu isto učinimo, da vidimo šta su nam prioriteti, da utvrdimo svoje pregovaračke pozicije. Ovo je velika prilika za naše zemlje da konačno u partnerstvu sa EU definišu svoje pozicije”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Kulašima kod Prnjavora.

Ona je napomenula da se efekti “Breksita” neće vidjeti u kratkom roku i da će to biti drugačija Unija, koja neće više ličiti na onu EU do britanskog referenduma.

“Biće posljedica sigurno, pogotovo ako se pojave i neke druge države članice koje budu željele da izađu iz EU. Ukoliko se ta tendencija nastavi, biće to kraj EU i biće problema na nacionalnom terenu u mnogim zemljama”, istakla je premijer Srpske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA