Crnadak: “Da se povuče odluka o popisu!”

507

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak zatražiće na sjednici Savjeta ministara BiH da direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić povuče odluku o programu obrade rezultata popisa stanovništva.

– Sjednica Savjeta ministara BiH trebalo bi da bude održana u utorak, 14. juna i sigurno je da ću tražiti da odluka bude povučena. Međutim, nisam siguran da će ovo podržati ministri iz Federacije BiH – rekao je Crnadak.

On je ocijenio da je ta odluka ugrozila mnogo više od popisa, odnosno poljuljala povjerenje u BiH.

Govoreći o zaključcima Savjeta za sprovođenje mira (PIK), Crnadak je rekao da u BiH ne postoji konsenzus o konačnom članstvu u Nato.

– Savjet ministara BiH i sadašnja struktura vlasti želi saradnju sa ovim savezom na postojećoj platformi, a konsenzusa o konačnom članstvu nema. To što je o ovom pitanju ranije uradio bivši član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović zakomplikovalo je situaciju – dodao je Crnadak.

On smatra da je realna priča o putu BiH ka EU, prenosi SRNA.

– Potrebno je riješiti mehanizam koodinacije i adaptaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju da bi bilo razmatrano pitanje dobijanja kandidatskog statusa za članstvo BiH u EU – kaže Crnadak.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA