Čavine komšije uoči izbora: Radojičić je „zelen“ (za gradonačelnika)!

1184

Komšije Dragana Čavića, kandidata Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke tvrde da za njih neće biti nikakvo iznenađenje ako „iskusni Čava na predstojećim lokalnim izborima pokupi ključeve grada ispred nosa još zelenog izabranika SNSD-a Igora Radojičića“.

– Šteta je što su protivkandidati, jer je i Igor dobar političar i čovjek. Poznajem ga i želim mu sve najbolje, međutim moj komšija je iskusniji u gotovo svakom pogledu života i rada. Dobar je ekonomista i vodio je nekoliko preduzeća. Bio je i predsjednik RS i SDS-a što govori da ima tu širinu da vodi grad. Ako ovaj put bude imao apsolutnu podršku Saveza za promjene može pobijediti bez obzira na snagu SNSD-a i koalicionih partnera jer se čini da su ljudi za promjene – kaže za Srpskacafe.com komšinica iz Čavićevog stubišta.

dragan-cavic

I nekoliko ostalih stanovnika ove zgrade u centru Banjaluke ističu da je njihov susjed najbolji izbor za gradonačelnika jer je porodičan, pristupačan i susretljiv.
– Takav je bio i tokom rata. Zadržao je normalnost dok se nekim drugim političarima ne može prići na 30 metara… Takođe, Čavić ovdje s porodicom vodi normalan život od 1993. godine i nikada ga nismo vidjeli da se luksuzira. Uvijek uredno pozdravi. A i kada je bio predsjednik, a tu ispred bilo obezbjeđenje, nikada nismo imali problema – kažu ovi ljudi.

S druge strane, komšije koje nisu naklonjene ovom lideru Narodnog demokratskog pokreta i poslaniku u Narodnoj skupštini RS navode da su političari pa i Dragan Čavić manje više isti.
– Obećavaju pa kad dobiju glasove i sjednu u fotelju zaborave narod i uobraze se. Slude ih vlast i pare pa ne vjerujem da bi se i komšija Čavić ponašao drugačije. Pošto je on već bio na jakim funkcijama ja bi’ šansu dao mlađem Radojičiću-naglašava naš sagovornik.

Podsjećamo, Dragan Čavić je nedavno objavivši kandidaturu za banjalučkog gradonačelnika najavio rješavanje problema samoodrživosti “Toplane” i administrativnih barijera. Tu su i reorganizacija Gradske uprave i borba protiv korupcije među gradskim činovnicima. Obećao je i da će se za četiri godine izgraditi centralni spomenik palim borcima RS, nove vrtiće kao i gigantski park od 20 hektara u naselju Lauš. Ne treba zaboraviti ni njegove poruke o pravljenju socijalne karte Banjaluke i radu na saniranju i podizanju banjalučkog sporta.

B. Rečević

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA