Čavić za SrpskaCafe: Prodaja Ljubije ukida radna mjesta

824

Dan nakon što je Vlada RS je na zahtjev poslaničkog kluba DNS-a u Narodnoj skupštini RS povukla odluku o prodaji akcija u rudniku Ljubija iz Prijedora predsjednik NDP-a Dragan Čavić za naš portal je rekao da je to samo način da se određeni ljudi okoriste.

– Dobro je što je odluka povučena, ali smatram da je to samo Dodikov način da se grupa pojedinica okoristi time. Očigledno je da nisu pregovarali na pravi način a ja i dalje ostajem pri tome ako se bez dogovora sa „Arselor Mittalom“ samoinicijativno proda da će doći do gubitka radnih mjesta. Besmisleno je prodavati nešto što donosi dobit – istakao je za SrpskaCafe.com Čavić.

Šef poslaničkog kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da povlačenje odluke Vlade o prodaji dijela državnog kapitala rudnika željezne rude “LJubija” iz skupštinske procedure nema nikakve veze sa nedavnim protestima opozicije u Prijedoru.

Višković je naglasio da su razgovori sa predstavnicima sindikata tog preduzeća i odgađanje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o ovoj temi bili na fonu da se na neki način “Arselor Mittal” oglasi u vezi sa pitanjem prodaje i iskaže interesovanje za privatizaciju rudnika u Ljubiji.

– Za mene kao privrednika je logično da se pojavi neko ko je zainteresovan za kupovinu i da postane 100 odsto vlasnik nečega sa čim sada raspolaže i radi, ako zaista ima poštene namjere – istakao je Višković.

On je istakao da je iz pomenutog razloga ova odluka povučena i dat rok od 15 dana rukovodstvu “Arselor Mittala” da se oglasi.

Vlade RS nedavno je donijela odluku da 64,9 odsto akcija rudnika proda kompaniji “Israeli Investment Group Inc” za 53,1 milion KM.

Z. Šišić/srpskacafe.com

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA