Britanci cenzurisali srpsku himnu na Rolan Garosu

548

Novak Đoković je nakon osvajanja Rolan Garosa ponosno pjevao srpsku himnu Bože pravde, ali britanska javna televizijska mreža ITV je tokom javnog prenosa riješila da cenzuriše srpsku himnu i umjesto nje pusti veselu muziku!

Novak Đoković ostvario je svoj dugo zacrtani cilj, osvojio je Rolan Garos i postao aktuelni šampion sva četiri grend slem turnira. U to ime, na Otvorenom prvenstvu Francuske intonirana je srpska himna. I dok su ljudi širom svijeta slušali “Bože pravde” i gledali Novaka koji srećan pjeva himnu, gledaoci britanske mreže ITV su mogli da čuju pop muziku, a na ekranu su bile prikazane samo Novakove oči da mu se ne bi vidjela usta.

– Kako je počela himna i kako je Novak zapjevao, odjednom se čula neka čudna muzika. Prvo sam bila zbunjena, ali sam shvatila da su himnu, eto, cenzurisali! Kao da to nije bilo dovoljno, kamera je zumirala Novakovo lice i vidjele su mu se samo oči, dok su mu usta stalno bila pokrivena grafikom.

Nisam mogla ni da vidim kako pjeva, ako već ne mogu da čujem – rekla je jedna gledateljka. Čim je završeno intoniranje himne, ITV se zvukom ponovo povezao na stadion “Filip Šatrije” i čuo se gromoglasan aplauz publike. Nije poznato zbog čega se ova poznata britanska televizijska mreža odlučila na ovakav korak.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA