Borenović: Održati sjednicu Skupštine zbog odluke o popisu

487

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas u Banjaluci da je potrebno održati posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, jer je neprihvatljiva odluka o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva u BiH koju je donio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Јukić.

– Očekujem da ćemo sa kolegama iz drugih poslaničkih klubova naredne sedmice dogovoriti termin sazivanja skupštinske sjednice. Ova odluka je loša i može imati dugoročne posljedice po BiH, jer će podaci o popisu stanovništva biti lažni i nevjerodostojni – rekao je Borenović novinarima nakon sjednice Predsjedništva PDP-a.

On je istakao da bi poslanici u Narodnoj skupštni Republike Srpske trebalo da utvrde činjenice, odnosno kakva je bila uloga svih statističkih agencija u BiH u procesu popisa stanovništva.

Borenović je ponovio da su neprihvatljive izjave vjerskih velikodostojnika Islamske zajednice i Katoličke crkve kojima se širi mržnja u BiH i da je potrebno graditi povjerenje među građanima.

Govoreći o oktobarskim lokalnim izborima u BiH, on je naveo da će PDP ponuditi kandidate za načelnike opština i gradonačelnike u najmanje 10 lokalnih zajednica.

– Očekujemo da ćemo dobiti podršku ostalih članica Saveza za promjene. Naši kandidati bi trebalo da budu u Trebinju, Kotor Varoši, Mrkonjić Gradu, Kostajnici, Kozarskoj Dubici, Šekovićima, Oštroj Luci, Srpcu, Vukosavlju, Osmacima… – rekao je
Borenović i dodao da će PDP imati posebne odborničke liste, kao i kandidate za načelnike opština Glamoč i Drvar.

On je ponovio da će Savez za promjene nastaviti proteste ako ne budu uvaženi njihovi zahtjevi, među kojima su uvođenje prinudne uprave u Radio-televiziju Republike Srpske i prestanak prodaje javnih dobara u Srpskoj.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA