Bombaški napad u Istanbulu – 11 poginulih, desetine ranjenih (FOTO, VIDEO)

643

U blizini metro stanice Veznečiler u centru Istanbula došlo je do eksplozije. Prema navodima turskih medija, u pitanju je bombaški napad čija je meta bio je autobus sa policajcima. Jedanaest osoba je poginulo, a 36 je ranjeno, saopštio je danas istanbulski guverner Vasip Sahin

Prema njegovim riječima, nastradalo je sedam policajaca i četiri civila, a među povrijeđenima, tri osobe su u kritičnom stanju, prenosi AP.

Meta napada je bio autobus koji je prevozio pripadnike policijskih jedinica za suzbijanje demonstracija.

Bomba je aktivirana daljinskom komandom, a eksplozija se desila u blizini Univerziteta Istanbula i popularnih turističkih lokacija.

Napad je izveden u jutarnjim satima u vreme najveće gužve, navodi CNN Turk.

Parkirani automobil bio je napunjen eksplozivom, kad je aktiviran daljinskom komandom tokom prolaska policijskog vozila.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, prenosi Rojters, podsećajući da su nedavne napade u Turskoj izvodili pripadnici IS, kurdski ekstremisti i pripadnici radikalne ljevice.

Talas eksplozija u posljednjih nekoliko mjeseci pogodio je Turske gradove. Automobil pun eksploziva buknuo je u blizini vojne kasarne u maju ove godine u Istanbulu, a turska vojska je za ovaj napad okrivila kurdske borce.

U martu je, prisjetimo se, čak 37 ljudi ubijeno u bombaškom napadu u Ankari u blizini autobuske stanice.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA