Biciklisti stigli u Višegrad

630

Biciklisti koji su iz Brčkog krenuli na četvorodnevni maraton dug 280 kilometara, stigli su danas u Višegrad.
Predsjednik Biciklističkog kluba “Sveti Nikola” iz Brčkog Željko Novaković rekao je da su biciklisti stigli preko Ugljevika, Tršića, Krupnja, LJubovije, Bratunca, Srebrenice, Bajine Bašte, Tare i Mokre Gore.

– Ovo je četvrta etapa Drugog biciklističkog maratona pod nazivom `Drugi krug prijateljstva`. Sa nama su biciklisti koji su krenuli u četvrtak iz Brčkog, a pridružili su nam se biciklisti iz Loznice, LJubovije, Bratunca i Višegrada – istakao je Novaković.

On je rekao da je cilj ovog maratona promocija turističke ponude zapadne Srbije i BiH.

– Nadamo se da će ovo postati tradicionalno i ove godine ima veći broj učesnika nego prethodne. Osim 25 učesnika koji su stigli u Višegrad, imali smo bicikliste koji su se priključivali u dnevnim etapama – rekao je Novaković.

On je dodao da su iskustva prelijepa, te da su nastojali da dionice ne budu zahtjevne kako bi manifestacija prošla u druženju i lijepom raspoloženju.

Biciklista Žarko Krsmanović iz Višegrada rekao je da su biciklisti iz Višegrada prešli oko 120 kilometara do LJubovije i nastavili zajednički put preko LJubovije, Bratunca, Srebrenice, Bajine Bašte i Tare do Višegrada.

On je podsjetio da vremenski uslovi nisu bili najbolji, da je tri dana padala kiša, a jedan je bilo suvo vrijeme.

Pokrovitelj maratona, odnosno Drugog kruga prijateljstva, jeste Stalna radna grupa za regionalni i ruralni razvoj /SVG/ u jugoistočnoj Evropi.

Biciklisti su u Višegradu organizovali vožnju brodom na rijeci Drini i obišli kompleks Andrićgrad.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA