Banjaluka: Plaćanje parkinga SMS-om omogućeno svim operaterima

1586

Kreiranjem novog, jedinstvenog broja za plaćanje parkinga u Banjaluci putem SMS-a stvorili su se tehnički uslovi da se Elta-Kabel operateru, kao i drugim operaterima, omogući plaćanje parkinga putem SMS-a. Zadovoljstvo nam je što je ova usluga od sada na raspolaganju i našim brojnim korisnicima, kažu u Elta-kabelu. 

I korisnici usluga mobilnih operatera “Eronet” i “BH telekom” od ovog mjeseca mogu platiti parking u Banjaluci SMS porukom.

Vjerovatno će komentar mnogih Banjalučana biti: “Konačno”.

Naime, proteklih mjeseci se mnogo pričalo o spomenutoj temi ali epilog je došao tek početkom ovog mjeseca.

Branimir Papić, šef Odsjeka za parkinge i garaže u Gradskoj upravi,  rekao je da su do sada parking putem SMS-a mogli plaćati samo korisnici “M:tela”.

Za sat parkiranja u prvoj gradskoj zoni potrebno je poslati SMS poruku na broj 083 51 01, dok je za isto vrijeme parkiranja u drugoj zoni potrebno poslati poruku na broj 083 51 00.

Za cjelodnevno parkiranje u prvoj zoni broj je 083 51 02, a u drugoj 083 51 03.

Poruka, u kojoj je navedena registarska oznaka automobila bez crtica, pošalje se na odgovarajući broj, a ako je transakcija uspješno obavljena, pošiljalac će dobiti povratnu poruku sa svim podacima i potvrdom o plaćenom parkingu.

Cijene parkiranja su jedna KM za sat parkiranja u prvoj zoni, 0,50 KM za sat parkiranja u drugoj zoni, dok cjelodnevno parkiranje košta pet KM u prvoj i tri KM u drugoj zoni.

Svaka poslata inicijalna poruka naplaćuje se u zavisnosti od tarifnog sistema mobilnog operatera, a poruke obavještenja o plaćenom parkingu i isteku roka plaćenog parkiranja su besplatne.

D. Baškot/Srpskacafe.com

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA