Akcija “Postman”: Uhapšeno još jedno lice

546

U nastavku međunarodne akcije “Postman”, koju Tužilaštvo BiH sprovodi u saradnji sa pravosuđem i policijom Austrije, na graničnom prelazu u Brčkom, prilikom ulaska u BiH, uhapšen je državljanin BiH i Hrvatske, osumnjičen za organizovani kriminal.

Na osnovu molbe policijskih i pravosudnih organa BiH, uz nadzor istražioca Tužilaštva BiH, na području Hrvatske, izvršen je pretres kuće i objekata koje koristi osumnjičeni.

Prilikom pretresa pronađeno je više od 50.000 evra, u raznim valutama, zatim dvije vojne bombe “M52” i 600 grama plastičnog eksploziva, kao i pet detonatarskih kapisli.
S obzirom na to da se eksplozivi koriste za pripremu eksplozivnih naprava za izvršenje najtežih krivičnih djela, te da postoji sumnja da pronađeni novac potiče od izvršenja krivičnih djela, u nastavku istrage biće utvrđene sve okolnosti namjene eksploziva i povezanosti osumnjičenog sa osobama iz kriminalnog miljea u BiH, Hrvatskoj i Austriji.

Akcija kodnog naziva “Postman” je međunarodna akcija koja se sprovodi u borbi protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja droge i oružja u kojoj je prije nekoliko dana lišeno slobode pet osumnjičenih osoba, od kojih tri u BiH i dvije na području Austrije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA