I. Sarajevo: Uručene nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” (VIDEO)

911

U Istočnom Sarajevu danas su istaknutim pojedincima i privrednim subjektima sa područja grada dodijeljene nagrade “Kapetan Miša Anastasijević”.

Nagrada nosi ime velikog srpskog zadužbinara i dobrotvora, a u Srbiji se dodjeljuje od 2000. godine.

U organizaciji “Media Inventa”, Univerziteta iz Novog Sada, te privrednih komora Srbije i Republike Srpske dodijeljeno je ukupno 20 prestižnih nagrada “Kapetan Miša Anastasijević”.

– Već 16 godina “Media Invent” u saradnji sa privrednim komorama, Univerzitetom u Novom Sadu i Beogradu sa Univerzitetom Banjaluka, i Univerzitet Istočno Sarajevo koji su se uključili u ovoj godini. Sa ciljem promocije privrednog i društvenog stvaralaštva, promocije vrijednosti koje smo zaboravili, promocije uspjeha, istakao je Vlado Markanović, direktor “Media Iventa”.

Ova nagrada, između ostalih, pripala je i gradonačelniku Istočnog Sarajeva Nenadu Samardžiji, kao i direktoru Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine Predragu Kovaču.

– Ovo priznanje doživljavamo kao priznanje gradu Istočnom Sarajevu i svim ljudima koji su u proteklim godinama uložili dosta truda i znoja da u ovim teškim vremenima radimo i stvaramo. Posebno, posljednjih 20 godina izgradnja Srpskog Sarajeva. Ovdje se desilo nešto se do sada nigdje u svijetu nije desilo da je u veoma kratkom roku nikao jedan novi grad, rekao je Nenad Samardžija, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

– Pošto se ovdje radi o nagradi koju je predložila privredna komora regionalna, s te strane još je veća odgovornost i prema njima još veća zahvalnost. Sve ono što smo, i ja jedan od tih, radili u prethodnom periodu je prepoznato na ovaj način je ustanovljeno da se i ja, između ostalih, nađem na spisku za dodjelu ove veoma prestižne i meni drage nagrade, dodao je Predrag Kovač, direktor Regulatorne agencije za komunikacije.

Svi dobitnici priznanja biće predstavljeni u Monografiji “Put ka vrhu” za Republiku Srpsku i BiH, enciklopedijskom izdanju na srpskom i engleskom jeziku.

Marko Tešanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA