ŽRK “Leotar” novi je prvak Prve lige RS (VIDEO)

664

Rukometašice trebinjskog “Leotara” nove su prvakinje Prve lige RS. Nakon devet godina, od kako su ispale iz Premijer lige, uspjele su se plasirati u Premijer ligu, gdje će, ubijeđene su, ostati i u narednoj sezoni.

Kolektivni duh, borba do posljednjeg sudijskog zvižduka, mlade djevojke ŽRK “Leotar” odvele su na tron Prve lige RS. Nakon devet godina provedenih u Prvoj ligi RS, vraćaju se u Premijer ligu BiH. Primarni cilj nije bio povratak u društvo najboljih.

– Radi se o jednoj generaciji veoma talentovanoj, sa izlaznim godištem ‘96. Sve su djevojke
uglavnom iz Trebinja koje su na okupu osam godina. Od prvih dana, imajući u vidu o kojim se protivnicaima radi, sa kojima smo se i ranije sastajali, na startu smo znali da ćemo igrati
zapaženu ulogu – rekao je Zdravko Komnenović, trener ŽRK “Leotar” Trebinje.

Djevojke su veoma srećne zbog postignutog rezultata, ali kako kažu na početku prvenstva nije bilo lako. Kako su se utakmcce igrale, tako su i one pokazale i dokazale da mogu biti prvaci.

– To je nešto neopisivo kad nakon toliko godina postigneš takav uspijeh, trudile smo se radile, dokazale smo da trudom i radom može da se postigne ovakava rezultat i nadam se da ćemo u Premijer ligi još više da radimo, da budemo uspješnije, uz par pojačanja da postignemo neke rezultate – podijelija je utiske Dragna Boro, rukometašica ŽRK “Leotar” Trebinje.

– Na početku je bilo preteško. Trudile smo se da igramo, imali smo volju i želju da pobjedimo, igramo, trenirali mso stalno, zahvaljujući i treneru koji nam je mnogo pomogao uspjeli smo da postignemo dobre rezultate i ušle smo u Premijer ligu – dodala je Teodora Mišković, rukometašica ŽRK “Leotar” Trebinje.

Skromnim sredstvima, ove dame na čelu sa svojim trenerom, izborile su prvo mjesto. Premijer liga nosi i nove obaveze, a za sada postoje obećanja da će im se pomoći.

– Budžet sa kojim smo raspolagali više je nego skroman, a za naredni period imamo obećanja od gradske administracije i od nekih privatnika, da će nas podržati u finasijskom smislu, kako bi se što bolje mogli pripremiti za Premijer ligu – tvrdi trener Komnenović.

Djevojke će ostati na okupu, uz par pojačanja vjeruju da će se uspješno nositi sa prvoligaškim ekipama. Uobičajeno je da zbog nedostatka fakulteta u Trebinju djevojke se razilaze,ali ipak se to u ovom slučaju neće desiti. Kažu da će se pošteno boriti za što bolji uspijeh, a sigurno u nekom narednom periodu će pretendovati na mjesto prvaka BiH.

Nebojša Kolak

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA