Ženske torbe imaju više bakterija nego WC šolja

3046

Da li ste znali da se u ženskim torbama skriva toliko bakterija da može biti prljavija od WC šolje iz naše kuće?

Jedno njemačko istraživanje otkrilo je kako se u ženskoj torbi može skrivati veliki broj raznih bakterija, koji je često veći od broja bakterija pronađenih u toaletu naše kuće.

Ovo istraživanje slaže se s podacima ‘Science World Reporta’ iz 2013. godine u kojima stoji kako se u ženskoj torbi skriva 10 puta više mikroba nego na dasci WC šolje. Razlog je taj što žene unutrašnjost torbe nikada ili pak vrlo rijetko operu, a svakodnevno je izlažu prljavštini iz naše okoline, dok WC šolju čistimo puno češće i temeljitije.

– Žena u torbu dnevno zavuče ruku oko 20 puta, a da je prije toga ne opere, što dodatno pridonosi razvoju opasnih mikroba.

Žene torbu koriste kao skladište za grickalice, ostatke hrane i pića ili pak kao spremište za odlaganje iskorištenih maramica i raznih papirića. Takav sadržaj zavlači se u podstavu torbe, posebno na područje šavova gdje se počinju množiti bakterije, koje mogu biti opasne za naše zdravlje.

Isto tako, žena u torbu dnevno zavuče ruku oko 20 puta, a da je prije toga ne opere, što dodatno pridonosi razvoju opasnih mikroba.

Želite li biti sigurni da vaša omiljena torbica nije leglo bakterija, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila: – Hranu i piće nosite u posudama ili kesama koje se mogu čvrsto zatvoriti.

– U javnom toaletu, torbu nikada ne odlažite na nikakve površine, već je objesite na kvaku.

– Ako odložite torbu na neku javnu površinu, dno torbe prebrišite antibakterijskim maramicama.

– Redovito praznite i čistite unutrašnjost torbe.

– Prije nego posegnete za nečim iz torbe, operite ruke ili ih osvježite antibakterijskim maramicama.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA