Završeno takmičenje u košarci za osnovce (VIDEO)

615

Preko 90 osnovaca iz devet osnovnih škola sa područja sarajevsko-romanijske regije takmičili su se raspoređeni u šest muških ekipa te tri ženske. Direktor osnovne škole “Sveti Sava” i domaćin takmičenja, Danijela Mrda, izrazila je zadovoljstvo jer je upravo ova škola bila domaćin velikom broju mališana i njihovih nastavnika.

– Sve one škole koje su imale svoje košarkaške ekipe i košarkaške sekcije danas učestvuju i mi smo ugostili preko 90 učesnika danas u osnovnoj školi Sveti Sava – rekla nam je Danijela Mrda, direktor OŠ “Sveti Sava” Istočno Sarajevo.

Nastavnici ovih osnovaca poručuju da je moto takmičenja prvenstveno bilo druženje i upoznavanje vršnjaka, kao i razvijanje sportskog duha kod učenika.

– Dosta ima škola koje imaju u svojim opštinama ekipe gdje djeca treniraju, ali ima i onih gdje nema ekipa koje treniraju. Otprilike su podjednake ekipe, mada u svakoj ekipi ima po jedna igračica koja odudara, a to se pretežno odnosi na ekipe gdje imaju klubovi u tim opštinama – dodao je Želimir Milošević iz OŠ “Jovan Dučić” Istočna Ilidža.

– Organizacija je izuzetna i na visokom nivou. Prvenstveno se djeca tu druže, bitan je i rezultat ali druženje je na prvom mjestu. Imali smo prvu utakmicu gdje smo pobjedili školu iz Pala. Djeca su zadovoljna, čekamo narednu utakmicu i nadamo se prvom mjestu – kaže Nada Komad iz OŠ “Vuk Karadžić” u Višegradu.

Sami učenici izrazili su zadovoljstvo učešćem na takmičenju. Neki su imali više, a neki manje uspjeha, ali ono što je najvažnije jeste da su se, kako kažu, lijepo družili.

Pobjednici regionalnog takmičenja učestvovaće na završnom turniru , na kome će snage odmjeriti oni najbolji iz svih regija Republike Srpske.

Novinar: Marko Tešanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA