Za sat vremena vatra progutala zgradu u krugu Vaspitno-popravnog doma

554

Za manje od sat vremena vatra je progutala jedan od objekata u krugu Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu.

Kako javljaju beogradski mediji, požar je izbio oko 10:45, a pretpostavlja se da je uzrok izbijanja požara dotrajala strujna instalacija.

Povrijeđenih, na sreću, nije bilo jer je riječ o objektu od oko 1.000 kvadrata koji se već blizu tri godine ne koristi za život štićenika.

– Krovna konstrukcija (karatavan) je bila propala. Otuda se požar i brzo proširio i cijeli objekat je praktično izgorio ravnomjerno za nekih sat vremena. Rano je da procjenjujemo štetu, ali nam je stradao dio magacinskih zaliha, rekao je “Novostima” Ivan Mijailović, upravnik VP doma.

Zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca i ekipi intervencija u VP domu spaseno je 35 tona brašna i dio dokumentacije, dok su hemijska sredstva izgorjela. Radnici VP doma koristili su svega jednu desetinu prostora koji je otišao u nepovrat. I oni su se uključili u saniranje posljedica požara.

– Ovaj objekat smo iselili kako bi ga renovirali, zajedno sa otvorenim odjeljenjem i ženskim odjeljenjem. I to su jedina tri objekta na kojima nije rađeno. Za protekle tri godine renovirali smo prijemno odeljenje, kuhinju, sve paviljone, fiskulturnu salu, teren, trpezariju, rekao je Mijalović.

Policija je otpočela uviđaj oko 14,15. U VP domu navode da je su u gorenjm dijelu nastradale zgrade u čijoj su unutrašnjosti sada samo zgarište svojevremeno bilo skladište, dok su u prizemlju bile radionice sa hortikulturom, garaže i radionice, ali i osuđena lica.

Ipak, zbog bezbjednosti sve je iseljeno osim dijela magacina.

Više od 200 štićenika i toliko i zaposlenih bili su udaljeni nekoliko stotina metara od objekta u trenutku kada je počeo da gori. Vatrogasci su uspjeli da spasu četiri psa.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA