Vučić: Imamo informacije da će biti nereda u Srpskoj

569

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da obavještajne službe imaju informacije da je moguće da dođe do nemira tokom najavljenih protesta u Republici Srpskoj, prenosi B92.

I opozicija i vlast su najavili mitinge u Banjaluci za 14. maj, a Vučić je rekao da Vlada Srbije apeluje na sve političke aktere da sačuvaju mir.

– Mir i stabilnost su uslovi bez kojih Srbija ne može naprijed. Zato sam razgovarao sa Miloradom Dodikom, Mladenom Ivanićem i Mladenom Bosićem i izrazio zabrinutost zbog tih informacija – rekao je Vučić.

Kako je rekao, postoje informacije da bi moglo da dođe do nemira u Banjaluci i zato Srbija “moli sve političke aktere u Republici Srpskoj” da sve prođe u miru.

– Da ne dođe do nemira, da svi putevi budu dobro obezbijeđeni. Ne znam kako će se sačuvati mir tamo gdje se nađu dvije grupe autobusa, ali molim sve da sa punom odgovornošću sagledaju budućnost Republike Srpske – rekao je Vučić.

Srpski premijer je naveo da bi nemiri bili problem i za RS, ali i za BiH i za Srbiju.

– Budućnost i opstanak Republike Srpske bi bili dovedeni u pitanje bilo kakvim sukobima ili fizičkim obračunima, a Srbija bi bila dovedena u nezavidan položaj – rekao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Vučić je rekao da informacije o mogućim neredima “nisu dramatične, ali jesu upozoravajuće”. Kako je rekao, informacije su stigle iz srpskih obavještajnih službi i one ukazuju na mogućnost da dođe do većeg kršenja reda i mira i ugrožavanja bezbjednosti ljudi u Republici Srpskoj.

Kako je rekao, njegove apele Dodik, Ivanić i Bosić “dobro razumiju”.

– Samo ih molimo da se sačuva mir u Republici Srpskoj, jer nam ne treba bilo kakav srpsko-srpski sukob. Jedna tuča, poslije toga niko ne može ništa da sačuva – rekao je Vučić, a prenosi B92.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA