Vodostaj Usore zabrinuo Teslićane (VIDEO)

1224

Padavine kojima smo svjedoci proteklih dana dovele su do povećanja vodostaja rijeke. M ismo provjerili kakva je situacija trenutno u Tesliću.

Ovaj prizor na Gradskoj plaži zabrinuo je Teslićane. Voda je, kako kažu, nabujala preko noći. Strahuju da ne bi došlo do novih poplava. Količina padavina koje su obilježile prethodnu sedmicu na Usori su najvidljivije.

Nema razloga za paniku uvjeravaju u opštinskom Odsijeku za civilnu zaštitu. Vodostaj rijeka na području teslićke opštine uredno prate i za sada nema nikakvih problema.

– Na mjernoj stanici u Studencima zabilježen je vodostaj 242 cm, kritična tačka je 360, što smo već imali priliku da vidimo. Tako da s obzirom na sadašnje okolnosti, ne predstavlja neku opasnost – izjavio je za Elta 1 HD šef Odsjeka za civilnu zaštitu opštine Teslić, Dule Borić.

Borić tvrdi da će opštinska civilna zaštita pratiti stanje na terenu i blagovremeno reagovati u slučaju potrebe. Najkritičnije, bi priznaje, moglo biti večeras.

Stend up: Meteorolozi najavljuju padavine do kraja ove sedmice. Padavine će biti manjeg intenziteta, pa ne bi trebalo doći do većih problema kada su u pitanju vodostaji rijeka.

Autor: Biljana Stokić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA