Vladika padobranac i Vulin skakali sa 63. padobranskom (VIDEO)

968

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin danas je, na manifestaciji “Balkanski skok prijateljstva”, iskočio padobranom iz aviona. Nakon doskoka prošao je inicijaciju 63.padboranskog bataljona, tako što ga je vladika pakračko-slavonski Јovan Ćulibrk, inače aktivni padobranac, gurnuo nogom.

Manifestaciju “Balkanski skok prijateljstva” organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade “Arhistratig” i Vazduhoplovni savez Srbije. Vulin je iskočio u tandemu sa instruktorom 63. padobranske brigade iz “cesne 182” sa 3.000 metara.
Drugim padobranom u tandemu skočila je majka palog borca Gorana Ostojića, 83-godišnja Јovanka Ostojić.

Vulin je naglasio da je ponosan što je imao čast da bude sa njom, kao što je ponosan što drugi put otvara tu manifestaciju i što je sa srpskim padobrancima.

– Skok, kao skok, meni je bilo zadovoljstvo, bilo mi je prijatno, ali ja sam danas imao čast da skačem sa majkom palog borca i kada gledam njenu hrabrost, sposobnost, da se tako nosi sa životom, da tako čuva uspomenu na svog sina, da na taj način svima nama pokaže kako treba živeti život i kako nositi uspomenu na najbolje koji nijesu sa nama. Šta je meni drugo preostalo?, rekao je ministar nakon što je dodirnuo zemlju.

Nakon doskoka prošao je standardnu inicijaciju te brigade, tako što ga je vladika pakračko-slavonski Јovan Ćulibrk, inače aktivni padobranac, udario nogom u zadnjicu.o je sa srpskim padobrancima.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA