Veliki uspjeh na konkursima učenika iz Srpske

686

Učenici iz Republike Srpske osvojili su prva mjesta u kategorijama osnovnih i srednjih škola na ovogodišnjem literarnom konkursu “Svetosavlje i naše doba”, koji je raspisalo Ministarstvo prosvjete i nauke Srbije.
Nagrade su uručene na završnoj svečanosti u Novom Sadu, a među nagrađenim i pohvaljenim učesnicima konkursa za literarne, likovne i kaligrafske radove učenika iz Srbije, Republike Srpske i rasijanja je još četvoro učenika iz Srpske.

Ovogodišnja tema bila je “Porodica”, a u konkurenciji 691 literarnog rada iz 143 osnovne škole, prvu nagradu osvojio je Vojislav Durmanović, učenik sedmog razreda Osnovne škole “Sveti Sava” iz Bijeljine, čiji je mentor nastavnik Mirjana Lazarević.

U konkurenciji 242 literarna rada iz 57 srednjih škola, prvu nagradu osvojila je Milica Radovanović, učenica prvog razreda Srednjoškolskog centra /SŠC/ “Aleksa Šantić” iz Nevesinja, čiji je mentor profesor Vesna Kravić.

U istoj kategoriji treću nagradu osvojila je Jovana Sremac, učenica četvrtog razreda SŠC “Nikola Tesla” iz Broda, čiji je mentor profesor Mirjana Đerić.

Na konkursima za likovne i kaligrafske radove među ukupno 4.520 likovnih radova iz 372 školske ustanove, u kategoriji viših razreda osnovnih škola treću nagradu osvojila je Anđela Nikolić, učenica sedmog razreda OŠ “Vuk Karadžić” iz Vlasenice, čiji je mentor likovni pedagog NJegoš Arnaut.

U konkurenciji 49 kaligrafskih radova učenika iz 17 srednjih škola, pohvalnice su dobile Anastasija Stanojević i Marija Marić, učenice prvog razreda Medicinske škole u Doboju, čiji je mentor profesor Samojko Cvijanović, prenose mediji u Srbiji.

Ministarstvo prosvjete i nauke Srbije je konkurs raspisalo u saradnji sa Eparhijom bačkom, Udruženjem vojvođanskih učitelja i Centrom za likovno vaspitanje djece i omladine Vojvodine.

Konkurs “Svetosavlje i naše doba” za literarne, likovne i kaligrafske radove raspisuje se od 1992. godine za djecu osnovnih i srednjih škola Srbije i Republike Srpske, a od 2012. godine i za djecu dopunskih srpskih škola u rasijanju. Konkurs je uvršten u Kalendar smotri i takmičenja ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA