Uhapšena grupa krijumčara ljudima

402

Službenici crnogorske Uprave policije uhapsili su u okviru akcije “Diana” šest pripadnika međunarodne kriminalne organizacije koja je krijumčarila ljude preko teritorije Crne Gore do zemalja EU, izjavila je savjetnik za odnose sa javnošću Uprave policije Tamara Popović.

“Uhapšena su dva državljana Crne Gore i četiri strana državljanina”, navela je Popovićeva.

Uhapšena su lica čiji su inicijali B.I. /45/ i Š.S. /58/ iz Đakovice, N.M. /48/ i E.S. /25/ iz Rožaja, te I.O. /49/ i A.E. /27/ iz Misasa /Ruska Federacija/ koji borave u Crnoj Gori.

Popovićeva je istakla da su ova lica uhapšena zbog sumnje da su počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljen prelazak granice i krijumčarenje ljudi.

Policija i Tužilaštvo Crne Gore sumnjaju da je ova kriminalna organizacija krijumčarila državljane samoproglašenog Kosova preko teritorije Crne Gore u Italiju.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni specijalnom državnom tužiocu, koji im je nakon saslušanja odredio zadržavanje.

U okviru ove akcije i prethodno realizovanih “Ruta jedan”, “Ruta dva”, “Kolosjek” i “Mapa”, policijski službenici su, u koordinaciji sa tužilaštvom, uhapsili 54 lica koja su osumnjičena da su preko teritorije Crne Gore do zemalja EU prokrijumčarili više stotina ljudi, od kojih je do sada identifikovano 267.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA