Uhapšen Siniša Macan, bivši direktor IDDEEA

1036

Siniša Macan, bivši direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) uhapšen je jutros u svom stanu u Banjaluci.

Prema navodima Tužilaštva, Macan je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj u procesu izbora preduzeća “Muehlbauer“ za učestvovanje u izradi ličnih dokumenata za građane BiH.

Dobijanjem navedenog posla i formiranjem i određivanjem cijene dokumenata preduzeće “Muehlbauer“ je steklo nezakonitu imovinsku korist. Vrijednost navedenog ugovora veća je od 100.000.000 KM.

Tužilaštvo BiH, SIPA i partnerske agencije sprovele su istragu cjelokupnog procesa, te na osnovu te istrage prikupili odkaze o odgovornosti Siniše Macana.

– Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu SIPA jutros su, prema naredbi Suda i Tužilaštva BiH, na području Banjaluke lišili slobode lice čiji su inicijali S.M. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i pranje novca, saopšteno je iz SIPE.

Policijski službenici SIPE pretresli su dva stambena objekta koje osumnjičeni koristi radi pronalaženja i privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Macan će biti priveden u službene prostorije SIPE, a potom slijedi kriminalistička obrada.

Očevici koji su se zatekli na licu mjesta tvrde da nisu primjetili ništa neobično, a komšije privednog Siniše Macana da su iznenađeni činjenicom da je uhapšen.

Maja Mitrović, srpskacafe.com

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA