Tužilaštvo traži dvanaest godina zatvora za Miškovića

560

Zamjenica tužioca Tamara Ristić zatražila je pred Specijalnim sudom zatvorsku kaznu od 12 godina za vlasnika Delte Miroslava Miškovića.

Zamjenica tužioca je, pored kazne zatvora, tražila i novčanu kaznu, ali nije odredila novčani iznos.

U nastavku suđenja Miškoviću, Tužilaštvo za organizovani kriminal dalo je završne riječi u tom procesu, nakon što je sudsko vijeće Specijalnog suda odbilo nove dokazne prijedloge odbrane za saslušanje još dva svjedoka i jednog stručnjaka za poreze.

Ristićeva je najprije obrazložila navode optužnice i analizirala izvedene dokaze i na kraju izlaganja predložila sudu kaznu za vlasnika Delte.

Miškoviću se sudi za pomaganje sinu Marku u utaji poreza po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća, a optužen je i za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja zbog navodnog izvlačenje novca iz putarskih preduzeća.

Sudsko vijeće je ponovo odbilo prijedlog odbrane da se sasluša Pavle Zelić i kao svjedok i kao stručni savjetnik, kao i dva nova prijedloga za svjedočenje šefice knjigovodstva u sistemu Delte Svetislave Cvetić, kao i šefice poslovnog sistema zaduženog za finansije Milke Vojvodić.

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković je u Specijalnom sudu odbacio tvrdnje iz optužnice da je, znajući da krši zakon, savejtovao sinu Marku da utaji porez.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA