Tri krivične prijave protiv ministra zdravstva Srpske

503

Srpska demokratska stranka /SDS/ podnijela je tri krivične prijave banjalučkom Okružnom tužilaštvu protiv ministra zdravlja Republike Srpske Dragana Bogdanića, izjavio je danas predsjednik Odbora SDS-a za zdravstvo i socijalnu politiku Milan Miličević.

Miličević je rekao novinarima u Banjaluci da se prva prijava odnosi na sukob interesa koji je, kako je naveo, Bogdanić počinio dok je kao ministar ujedno bio i predsjednik Upravnog odbora “Banje Vrućice”, koja ima značajne transakcije sa Fondom zdravstvenog osiguranja.

On je naveo da se druga prijava odnosi na negativan revizorski izvještaj Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite za 2014. godinu, a treća na davanje garancije od 12 miliona KM bez odobrenja Narodne skupštine Srpske na ugovor sa firmom “Lindner”.

Miličević je rekao da mjere koje Bogdanić predlaže, a odnose se na smanjenje broja bolničkih dana, smanjenje slanja pacijenata na laboratorijske, CT i druge pretrage predstavljaju smanjenje prava i usluga za pacijente, ali i prava za zdravstvene radnike koji se time “svode da rade kao u tridesetim godinama prošlog vijeka”.

On je naveo da će Odbor SDS-a za zdravstvo uskoro izaći sa prijedlogom svoje strategije za zdravstvo Srpske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA