Tramp osvojio nominaciju Republikanaca za predsjednika SAD

535

Američki milijarder Donald Tramp osvojio je dovoljan broj delegata da bi osvojio nominaciju Republikanske stranke za predsjednika SAD, objavila je agencija AP na osnovu prebrojavanja koje su sami izvršili.

Tramp, jedini preostali pretendent u trci za nominaciju poslije odustajanja ostalih pretendenata, zvanično će biti imenovan kandidatom Republikanaca na ključnoj stranačkoj konvenciji u Klivlendu u julu, navodi AP.

Tramp je, prema AP, premašio 1.237 glasova koliko je neophodno za nominaciju nakon što je nekoliko, do sada neopredeljenih delegata, reklo da će ga podržati na konvenciji.

Prema procjeni američke agencije, Tramp ima 1.238 glasova, a sa 303 glasova delegata koliko može da dobije na izborima u pet saveznih država 7. juna, on bi mogao uveća svoju pobjedu.

Tramp je u trci za republikansku nominaciju iza sebe ostavio 16 drugih kandidata i to na način koji često nije bio pristojan, ocjenjuju mediji.

Jedan od njih je i Stiv Haus, republikanski lider u Koloradu, koji kaže da mu se dopada to što Tramp ima prošlost biznismena i da će biti dobro ako uspije da isto liderstvo pokaže i na političkom planu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA