SzP: Netačna informacija da nas finansira Soroš

551

Lideri Saveza za promjene /SzP/ tvrde da su informacije da njih i proteste koje su organizovali u Republici Srpskoj finansira kontroverzni biznismen DŽordž Soroš neistinite i falsifikovane i najavljuju da će tražiti odgovornost pojedinaca i medija u Srpskoj i Srbiji u skladu sa zakonom.

Lider SDS-a Mladen Bosić naveo je da je riječ o “čistoj neistini i udbaškom metodu diskvalifikacije ljudi, kao i organizovanoj kampanji protiv istine”.

On je naveo da je SzP angažovao pravni tim u Srbiji koji će u skladu sa Zakonom o javnom informisanju utvrditi “ko je odgovoran za širenje neistine i kompromitovanje ključnih ljudi SzP”, kojim, kako je rekao, nikada nije bio cilj destabilizacija Srpske.

– Neka vlasti ustanove da li su svi ti spinovi falsifikati. Mi nismo institucije da se bavimo tim. Monopol nad informacijama i priču o Sorošu su plasirali drugi, rekao je Bosić na konferenciji za novinare SzP u Beogradu.

Lider NDP-a Dragan Čavić rekao je da je njemu lično kao bivšem predsjedniku Republike Srpske i poslaniku Narodne skupštine Republike Srpske u tri mandata interes da se, kako kaže, neistina plasirana o njemu razobliči i imenuju scenaristi koji stoje iza svega.

On je dodao da je spreman istog trenutka otići na poligraf i dokazati da je kompromitujući dokument koji je objavljen, a u kom je navedeno da je on od Soroša dobio 214.000 dolara, falsifikat i laž.

– Ja sam podnio zahtjev ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču da lično provjeri mene zbog svih funkcija koje sam imao i imam u Srpskoj, ali sam istovremeno zahtijevao da se ispitaju Stefan Karganović, Aleksandar Perišić, glavni i odgovorni urednik Srne Milica DŽepina, direktor RTRS-a Draško Milinović i još najmanje sedam pojedinaca, rekao je Čavić.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović tvrdi da se godinama iz Republike Srpske, preko RTRS-a i Srne, plasiraju, kako kaže, jednostrane informacije o dešavanjima u Republici Srpskoj i da građani Srbije imaju pogrešnu predstavu o Srpskoj.

– Nastojali smo od 2014. godine da se bavimo životom građana i zato smo izašli na proteste 14. maja, a ne zato što smo od nekog dobili novac za to, kaže Borenović.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA