Švedska grančica eliksir zdravlja

739

Recepture pronađene u starim spisima švedskog ljekara dr Samsta, otkrile su švedsku grančicu, čuvenu biljnu mješavinu koju mnogi zagovornici tradicionalne medicine smatraju eliksirom zdravlja. Pravi se od poznatog šveden bitera, koji pomaže kod čak 46 bolesti. Ako se često udiše ovaj alkoholni ekstrakt ili tinktura ili se stavlja na vratni pršljen ili na glavu kao obloga, otklanja bolove, nesvjesticu i mučninu, poboljšava pamćenje i podstiče rad mozga. Osim toga, ublažava melanholiju i depresiju.

Šveden biter je ljekovit za kožu, pa djeluje kod osipa, bubuljica, svih vrsta krasta, uklanja ožiljke, opekotine, biljege od rana i posjekotina. Na opekotine se sipaju kapi, koje izvuku temperaturu i sprečavaju pojavu plika. Rane na jeziku takođe nestaju kada se na njih sipaju kapi ekstrakta. Upaljeno grlo uz otežano gutanje biće zdravo ukoliko se ujutru, u podne i uveče uzima kap eliksira i pusti da polako sklizne niz ždrijelo, tvrde stručnjaci.

Šveden biter podstiče apetit i pomaže varenje, otklanja grčeve u želucu čim se popije velika kašika kapi tinkture. Isto tako djeluje i kod gasova u crevima i pomaže kod zatvora.

Za bolove u žučnoj kesi ujutru i uveče se pije jedna supena kašika ekstrakta, a noću se preko bolnog mjesta stavlja obloga natopljena ovom tinkturom. I bolovi, kao i zujanje u ušima, nestaju kada se u uho stavi vata natopljena kapima. Pojedini tvrde da ovaj metod može da vrati sluh, ako je uzrok začepljenje ušnog kanala i upala.

Pomaže i kod bolova u materici, a da bi se postigao efekat potrebno je tri dana ujutru, na prazan želudac, uzimati jednu supenu kašiku kapi rastvorenih u čaši crnog vina. Nakon 30 minuta je obavezna šetnja, a zatim doručak bez mlijeka. Švedske trave olakšavaju i porođaj ako se dvije posljednje sedmice trudnoće, ujutru i uveče pije kašika kapi. Poslije porođaja se majkama preporučuje, za brži oporavak, kašičica kapi na dva sata, dok potpuno ne prođu bolovi. Vlažne obloge od kapi se stavljajuna dojke da krene mlijeko i sprečavaju upalu mliječnih žlijezda.

Eliksir reguliše mjesečni ciklus, pomaže kod prijevremenog gubitka menstruacije i obilnog krvarenja, a efikasan je i za “bijelo pranje”.

Malaksalost zbog visoke temperature može da se otkloni kada se nekoliko puta dnevno popije kašika kapi, uzimaju se dok se stanje ne poboljša. Za kratko vrijeme stabilizuju puls i snižavaju temperaturu. Bitno je da organizam nije opterećen drugim lijekovima dok se uzima ova terapija.

REUMA I KURJE OKO

ZA reumatske bolove u zglobovima uzima se kašika kapi ujutru i uveče i na bolno mjesto stavlja oblog sa ekstraktom biljne mješavine. Pomaže i kod promrzlina, čak i kada su otvorene rane. Obloge koje se stavljaju preko noći su najefikasnije. Mogu da se stave i na kurje oko, dovoljno je da se vatica natopljena kapima drži tri dana, pa da se kurje oko sanira.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA